Folkebiblioteket og bokbussen

Folkebiblioteket er på Kulturhuset i Kautokeino.

Biblioteket er åpent for besøkende i lokalet

 • Mandager kl.12.00-18-00.
 • Tirsdager, onsdager og torsdager kl. 11.00-15.00.
 • Fredager kl.10.00-14-00.
Slik bestiller du bøker, utstyr og annet
 • Logg inn på vår side og bestill/reserver det du vil låne. Bruk din e-post adresse eller lånernummer og pin kode. Søk opp det du vil låne i katalogen og reserver. Husk å se om det du vil låne er tilgjengelig. Hvis du ikke husker lånernummeret ditt eller pin koden, ta kontakt med biblioteket.
  Her logger du inn og ser katalogen.
 • Hvis vi ikke har boka du vil låne, så bestiller vi det på fjernlån. Kontakt biblioteket på telefon 45400933 eller e-post 
Hvis du ikke kan bestille via nettsiden

Kautokeino folkebibliotek låner ut samisk og norsk litteratur, lydbøker, CDer og DVD til alle målgrupper. Medier kan lånes en måned og utstyr en uke. Ta kontakt dersom du trenger hjelp. Hvis du ikke vet hva du vil låne, hjelper vi deg med det. Alt er gratis å låne.

Lånt materiell leveres tilbake til folkebiblioteket. Bøker og annet smått kan du levere enten inne på biblioteket, gjennom innleveringsluka på bibliotekets inngangsdør eller til postkassa som er utenfor Kulturhuset. Utstyr må leveres via bibliotekets skranke, hvis annet ikke er avtalt.

Her kan du selv gjøre et søk  på det vi er satt opp med.

Bok app

Vi har appen BookBites der du kan låne e- og lydbøker.

 1. Last ned appen BookBites bibliotek.
 2. Opprett bruker med din e-postadresse og lag passord.
 3. Legg inn ditt lånernummer og dens pin kode.
 4. Velg Kautokeino folkebibliotek som ditt bibliotek. Hvis du ikke har eller husker lånernummeret ditt eller pin koden, kontakt folkebiblioteket. Lånernummer får du kostnadsfritt.
 5. Lån bøker.

 

Hvilken som helst bok..

Skoleklasser, barnehager og andre institusjoner kan låne et større sett av bøker og avtale utlånstid, f. eks. i forbindelse med temadager som låner har. Bøker som folkebiblioteket ikke har kan fjernlånes fra andre biblioteker i landet. Det pleier å ta ca en uke før boken er på folkebiblioteket og klar for utlån.

Lånekort

Folkebiblioteket har et eget lånekort som du som benytter deg av våre tjenester får. Kortet er personlig, bøker som lånes med kortet er korteiers ansvar. 
Vi har både lokalt lånekort, som kun kan brukes på vårt bibliotek, og Nasjonalt lånekort som kan brukes hos andre bibliotek i Norge.
Kort kan bestilles her..

Med lånekort har du også tilgang til Bookbites og Filmbib.no krever nasjonalt lånekort).

Ikke bare bøker

Folkebiblioteket er satt opp med en PC som våre gjester kan bruke. Med den har du tilgang til Ávvir+, Altaposten+ og Pressreader. Vi har også et eget rom med tv og playstation 4 som kan benyttes av alle. Vi abonnerer også på aviser, magasiner, tegneserier og ukeblad.

Utstyrssentral

Hos oss kan du også låne blant annet langrennsski, skisko, staver, skøyter, sykler, lavvoer, telt, fiskegarn, friluftsutstyr, keyboard og gitar. Utstyr har en ukes utlånstid. Utstyrskatalogen finnes her og katalogen viser også hva som er tilgjengelig for utlån.

Følg oss på facebook

Bokbuss

Kautokeino kommune har samarbeid om samnordisk bokbuss med Enontekiø og Muonio kommuner. Bokbussen har med seg samisk, finsk og norsk utlånsmateriell. Utlånet er gratis. Lånt materiell kan også leveres til Kautokeino folkebibliotek. 

Muonio bibliotek lager kjøreruten for et år om gangen. Bokbussens tidstavle og stoppesteder for 2022 finner du her (PDF, 436 kB).
Bokbussen kjører ikke i kommunen hvis riksgrensen er stengt.

Linker:

 

Folkebibliotekloven

Girjerájus Biblioteket
Telefon 454 00 933

Åpningstider

 

 • Mánnodagaid dii. 12.00-18.00.
 • Disdagaid, gaskavahkuid ja duorastagaid dii. 10.00-15.00.
 • Bearjadagaid dii. 10.00-14.00.